Artikel 7  Betalingsmogelijkheden & -voorwaarden

Betalingen, terugbetalingen en facturatie gebeuren steeds in euro.


7.1 ONLINE BETALING

Op onze webshop bieden wij de mogelijkheid om meteen af te rekenen. Zo bent u zeker dat
uw bestelling onmiddellijk verwerkt wordt en hebt u de goederen het snelste in huis. 

Voor elke betaling met bankkaart verbindt Best Mannequins u door naar het beveiligd
platform van Ingenico.  Hier kan u het betaalmiddel van uw keuze selecteren. Vervolgens   
worden uw financiële gegevens in alle veiligheid verwerkt dankzij een encryptiesysteem.  Het hangslotje onderaan de pagina, alsook de vermelding “https:// ” in de adresbalk van uw browser verzekeren u dat u op een beveiligde pagina van de website bevindt.

U kan kiezen uit volgende betaalmiddelen

In dit laatste stadium van de bestelling kan u evenwel nog steeds verzaken aan uw aankoop door de verrichting te annuleren en op het venster ”annuleren” te klikken.

Indien de uitgever van uw kaart weigert om in te stemmen met uw betaling aan ons, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen bij de levering en/of niet-levering van uw bestelling. Bestellingen zonder geldige betaling op naam van de geregistreerde kaarthouder worden niet aanvaard of verwerkt.

7.2  BETALING BIJ AFHALING GOEDEREN

Wenst u de bestelde goederen liever zelf af te halen in onze magazijnen te Wielsbeke dan kan u uiteraard de betaling voldoen bij afhaling van de goederen  (cash / bankkaart/ credit kaart). Bestelde goederen zijn standaard af te halen binnen de 2 weken na bestelling tenzij uitdrukkelijk een latere afhaaldatum vermeld wordt bij het doorsturen van de bestelling die wij op onze orderbevestiging aanvaard hebben.

7.3  BETALING PER BANKOVERSCHRIJVING

Bij het kiezen voor deze betaalmethode wordt de bestelling geplaatst en ontvangt u een bevestigingsmail met onze bankgegevens waarbij u verzocht wordt eerstdaags de betaling per bankoverschrijving te voldoen.  Hou er rekening mee dat kiezen voor deze betaalmethode mogelijks een kleine vertraging van de levering met zicht meebrengt.  De online vermelde leveringstermijn gaat pas in na ontvangst van uw betaling op rekening.

Hebt u toch nog een vraag?  Is iets niet helemaal duidelijk? Neem dan met ons contact op of kies voor  deze betaaloptie en vermeldt uw vraag in het veld “opmerkingen”. Wij koppelen spoedig terug met een passend antwoord of nemen indien noodzakelijk telefonisch contact met u op om iets te verduidelijken.

7.4 TERUGBETALING

Bij terugbetaling wordt steeds het oorspronkelijke bedrag terugbetaald in de munteenheid waarin de initiële betaling overgemaakt werd. Indien in uw land een andere valuta dan euro wordt gehanteerd, staan wij niet in voor eventuele wisselkoersschommelingen die zich voor kunnen doen tussen het moment van aankoop/betaling en het moment van terugbetaling.