Artikel 10  Herroepingsrecht - retourneren

Bij Best Mannequins streven we naar 100 % tevreden klanten.  Niet helemaal tevreden met een aangekocht product ? Dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk zodat we samen met u op zoek kunnen gaan naar een passende oplossing.  We doen er alles aan om uw klacht binnen de 2 werkdagen te behandelen.

10.1  ZAKELIJKE KLANTEN

Retourneren van een product binnen de 3 werkdagen na ontvangst vormt in veel gevallen geen probleem mits dit tijdig gemeld wordt en aan alle retourvoorwaarden is voldaan.

U brengt ons binnen de 3 werkdagen na ontvangst schriftelijk op de hoogte van het product dat niet aan uw verwachtingen voldoet met verduidelijking van het probleem. Zie verder onder 10.5  “ TE VOLGEN PROCEDURE”.

10.2  CONSUMENTEN

Indien u in de hoedanigheid van consument online op www.bestmannequins.be een bestelling plaatst, dan is het Europese herroepingsrecht van toepassing en kunt u bestelde artikelen  binnen de veertien kalenderdagen na ontvangst van het product, ruilen of retourneren zonder boete en zonder opgave van motief.

Het vermelden van de reden van retour is dus niet verplicht maar kan wel nuttig zijn voor ons om onze service en aanbod te verbeteren. Hoe u ons hierbij kan helpen, zie verder onder  10.5 “ TE VOLGEN PROCEDURE”.

De verzendingskosten voor het terugsturen zijn steeds ten laste van de klant.

10.3  RETOUR VOORWAARDEN

Een artikel wordt enkel en alleen retour aanvaard als het voldoet aan al onze retourvoorwaarden. Elke afwijking hiervan kan een weigering van de retour tot gevolg hebben:

10.4  UITZONDERINGEN

Producten specifiek besteld voor de klant of op maat gemaakt voor de klant bijv. atelierbustes, artikelen voorzien van specifieke niet standaardkleur of logo ,… kunnen niet geretourneerd worden.

10.5  TE VOLGEN PROCEDURE

Om ons in kennis te stellen dat een product beschadigd is of niet helemaal aan uw verwachtingen voldoet en u het wenst te ruilen of retourneren, verzoeken wij u een email naar sales@bestmannequins.be sturen. Vermeld hierbij steeds uw klantnummer, factuurnummer, de artikel referentie en omschrijving van het probleem.

Bij schade graag meteen volgende foto’s toevoegen : foto’s van de buitenkant doos zoals het pakket aankwam, ook als hier geen schade zichtbaar is + foto van het barcodelabel dat op de doos kleeft +  foto’s zoals u schade aangetroffen hebt bijv. tijdens uitpakken (binnenkant van de doos) + duidelijke foto’s die de schade in detail toelichten en verduidelijken waar de schade zich bevindt ( bijv. op het been van de etalagepop of op de rug )

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op , normaliter binnen de 2 werkdagen en reiken u de best passende oplossing aan. Gaat het om een artikel dat geretourneerd moet worden, dan ontvangt u in bijlage mail ook een retourdocument hiervoor dat bij de zending toe te voegen is. Zo kan de afhandeling, wanneer de retour aankomt in ons magazijn, sneller plaatsvinden. 

De verzendingskosten voor het terugsturen zijn steeds ten laste van de klant.

Goederen zijn op kosten en risico van de klant te bezorgen op het volgende retour adres:
Best Mannequins bv, Splenterbeekstraat 2, B-8710 Wielsbeke (België)

Indien het product verloren gaat en/of beschadigd wordt tijdens de retourzending, is dit dus op jouw verantwoordelijkheid en kan Best Mannequins bv niet aansprakelijk worden gesteld.

Indien u een retourzending doet van buiten de Europese Unie, gelieve dan steeds een officiële koerierdienst (bijvoorbeeld UPS, TNT, DHL,…) te gebruiken die meteen ook instaat voor de douaneformaliteiten.

Als de retourzending aankomt in ons magazijn, gaan wij z.s.m. na of het product voldoet aan de retourvoorwaarden en stellen u van onze beslissing op de hoogte via mail. Indien het product voldoet aan de retourvoorwaarden zullen wij de volledige waarde van het product terugbetalen.  

Mocht blijken dat het product niet aan de retourvoorwaarden voldoet, dan blijft het uw eigendom en dient u het binnen de 2 weken terug af te halen. Indien gewenst kunnen wij in dit geval het product, op uw kosten, terugsturen met een transportfirma. Indien de geweigerde retour na 2 weken nog steeds in ons magazijn staat, zal je via mail op de hoogte worden gebracht dat het product vernietigd wordt.