DUURZAAMHEID

Wij geven om een betere toekomst

Bij Best Mannequins is duurzaam denken meer dan zomaar een trend. Het is een benadering van zowel ons bedrijf als ons leven. Onze missie is om een gezonde balans te creëren tussen ecologische, economische en sociale aspecten van onze onderneming.


Met een duidelijke missie voor ogen om de impact van onze activiteiten op het milieu te minimaliseren, implementeert Best Mannequins actief veranderingen binnen de organisatie om zowel de producten als het bedrijf duurzamer te maken.

“Ons bedrijf heeft vanaf het allereerste begin gefocust op een duurzame aanpak. Bovendien hebben we al belangrijke stappen gezet waar we trots op kunnen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de huidige uitdagingen op het gebied van milieu, duurzaamheid en hergebruik van materialen geweldige kansen bieden voor ons bedrijf. Ik kijk al vol verwachting uit naar een groenere toekomst.”

Griet Kindt, CEO Best Mannequins 

Wij omarmen een circulaire economie en ethische productie

Met een passie voor duurzame oplossingen werken we eraan om circulaire economieprincipes te integreren in alle toepasbare productcategorieën. Het is belangrijk voor ons om een gevarieerd assortiment duurzame grondstoffen aan te bieden voor alle doeleinden. Naast de herkomst van de gebruikte grondstoffen, houden we ook rekening met het fabricageproces vanuit een gezondheids- en arbeidsperspectief.

ECO HOOFDKANTOOR

Sinds 2009 wordt ons hoofdkantoor in België volledig gevoed door zonne-energie. In 2023 is er een batterijhub geïnstalleerd. Verwarming en koeling worden verzorgd door een ecologische warmtepomp.

RECYCLEREN VAN BEDRIJFSAFVAL

We hebben volledige afvalscheiding geïmplementeerd binnen ons bedrijf. In 2023 is er een "digitaal-eerst" benadering geïntroduceerd om het gebruik van papier te verminderen.

PRODUCTIEFACILITEITEN

We streven voortdurend naar hogere productienormen en implementeren innovatieve machines voor het welzijn van onze werknemers.

Onze duurzaamheidsstrategie

In de afgelopen jaren hebben we belangrijke veranderingen doorgevoerd om bij te dragen aan een meer verantwoorde retailindustrie. 

LEGEND:

    Negatieve effecten tijdens de productie
    Duurzaamheid van het materiaal
    Negatieve effecten na gebruik

MATERIALENEFFECTEN TABEL

1 = zeer laag, 10 = significant​

HERSTEL- EN OMLAKDIENSTEN

Door gebruik te maken van onze milieuvriendelijke herstel- en spuitdiensten verminderen we nog verder onze ecologische voetafdruk en verlengen we de levensduur van onze etalagepoppen.

PLASTICVRIJE VERPAKKING

Sinds 2021 bieden wij een 100% plasticvrije verpakking aan, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van gerecycled of FSC-gecertificeerd karton, papier en katoenen tassen.

END-OF-LIFE PROGRAMMA

Als onderdeel van onze inspanningen om de levensduur van onze producten te verlengen, bieden wij een economische en milieuvriendelijke reparatie-, spuit- en make-upservice aan.