COLLABORATION

Balenciaga & Adidas X Best Mannequins

Terugblik op een geweldig project in samenwerking met Balenciaga en Adidas. We hadden het voorrecht om de etalagepoppen te ontwerpen voor een zeer bijzondere etalage. Balenciaga had een unieke visie voor ogen, omdat ze wilden samenwerken met een transgender etalagepop en inspiratie wilden putten uit een rij mensen.


Gepubliceerd : 11 december, 2023

De etalagepop...

Om het gewenste effect van onzichtbaarheid te bereiken, werden de etalagepoppen ontworpen met een matte zwarte afwerking. Deze keuze stelde hen in staat om naadloos op te gaan in de achtergrond, waardoor de focus blijft liggen op de tentoongestelde kleding en het algehele concept.

GENDERLESS

Eliza’s Body

Voor de specifieke transgender etalagepop hebben we gebruik gemaakt van een echte lichaamsscan om een levensechte en zeer gedetailleerde replica te creëren, vernoemd naar hun beroemde transgender model 'Eliza'. Deze geavanceerde technologie stelde ons in staat om elke nuance en contour vast te leggen, resulterend in een werkelijk realistische representatie. De etalagepop zelf werd volledig 3D geprint, waardoor nauwkeurige aanpassing mogelijk was.

Om tegemoet te komen aan een divers assortiment schoeisel, was de etalagepop uitgerust met twee paar voeten: een set met platte zolen en een andere set met verhoogde hakken. Deze functie stelt de etalagepop in staat zowel sneakers als schoenen met hoge hakken te presenteren, met veelzijdigheid in stylingopties.

Om dynamiek aan de presentatie toe te voegen, hebben we vijf verschillende poses gecreëerd met dezelfde transgender etalagepop. Elke pose vangt een uniek moment in een rij, met toevoeging van beweging en expressie aan de algehele presentatie.


Het resultaat...

We zijn trots om deel uit te maken geweest van deze baanbrekende samenwerking tussen Balenciaga en Adidas, waarbij grenzen werden verlegd en diversiteit in de modewereld werd gevierd. We hopen dat dit project inspireert en resoneert met iedereen die de kans heeft gehad om het te bekijken.


VOLGENDE ARTIKEL

Shattered souls in sea of silence: Een kunstinstallatie van Dennis Josef Meseg werpt licht op het stille lijden van mishandelde kinderen die rechtvaardigheid zoeken. 333 van onze kindvormige etalagepoppen, die onschuld symboliseren, staan tijdens Wereldjongerendag buiten de Dom van Keulen en dringen er in stilte op aan om het kwaad in onszelf onder ogen te zien.